5 UNEXPECTED & ACTIONABLE THINGS NEW DADS SHOULD KNOW ABOUT NEWBORNS

5 onverwachte & handige dingen die nieuwe vaders moeten weten over pasgeboren baby’s

Hoe herstelt je lichaam na de bevalling? Wat kun je verwachten? Lezing 5 onverwachte & handige dingen die nieuwe vaders moeten weten over pasgeboren baby’s 4 minuten

Je wordt vader! Dit nieuws kan overweldigend zijn. Misschien zit jouw hoofd direct vol met allemaal emoties, gedachten en vragen. Je bent blij en zielsgelukkig, maar misschien ook wat overweldigd.

Vaak is het nog zo dat aanstaande vaders niet altijd dezelfde kennis hebben over baby’s, simpelweg omdat zij er minder vaak mee te maken krijgen, totdat ze zelf vader worden. Dat is niet erg!

Het goede nieuws is dat een beetje kennis een groot verschil kan maken en baby’s zijn super interessant, dus leren over hen kan niet alleen nuttig, maar ook leuk zijn.

Laten we beginnen met 5 verrassende dingen over pasgeborenen waardoor jij direct al meer kennis in huis hebt!

#1: Je pasgeborene produceert niet genoeg melatonine om het verschil tussen dag en nacht te kennen.

Pasgeboren baby's maken bij hun geboorte niet genoeg van het hormoon melatonine aan om het verschil tussen dag en nacht te weten. De melatonineproductie neemt na een paar maanden toe, maar het kennen van deze informatie kan erg nuttig zijn voor vermoeide ouders van pasgeborenen die zich afvragen wanneer hun baby een regelmatig slaapschema zal krijgen. Ze doen het niet expres, baby’s weten het simpelweg niet.

#2: 'Tummy Time' is de allereerste oefening van je baby.

Baby's hebben ook beweging nodig. De allereerste (en beste) oefening van je baby heet "tummy time" en dit kan eigenlijk (voorzichtig) een paar dagen na de geboorte van je baby beginnen. Tummy time is precies wat het klinkt. Terwijl je voorzichtig het hoofd en de nek van je kindje ondersteunt, leg je je baby op haar buik (terwijl ze wakker is!) en laat je haar heen en weer bewegen.

In het begin kan ze na een paar minuten gefrustreerd raken en opgepakt willen worden. Maar naarmate ze sterker en ouder wordt, zal je baby het het leuk vinden om haar hoofd op te tillen om rond te kijken tijdens tummy time en zal ze belangrijke hoofdcontrole en neksterkte ontwikkelen.

#3: 50% van de ouders installeert autostoeltjes verkeerd.

Oké, dit is niet per se een weetje over pasgeboren baby's of over de ouders die voor hen gaan zorgen, maar het is wel enorm belangrijk. Volgens meerdere studies installeren tot wel 50% van de ouders autostoeltjes verkeerd.

Autostoeltjes zijn, zo blijkt, lastig. Dus, naast de voor de hand liggende les (dit is niet het moment om een van die 'ik ben te cool om de instructies te lezen' types te zijn), kan het ook helpend zijn om de autostoel te laten checken door een deskundige.

#4: De schedels van baby's zijn niet volledig gesloten wanneer ze worden geboren.

Baby’s zijn kwetsbaar, dat is algemeen bekend. Wist jij bijvoorbeeld dat baby’s geboren worden zonder botten in hun knieën? Het meest belangrijk is nog: het schedeltje van een baby is niet gesloten. Er zijn twee ruimtes die niet gesloten zijn en waar de botvorming nog niet compleet is. Dit heten fontanellen en zijn helemaal normaal. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken, maar wees er wel voorzichtig mee.

#5: Veilig slapen is van het grootste belang.

Ook slapen, mits dit niet op de juiste manier is, kan gevaarlijk zijn voor je kindje. Let er daarom altijd op dat jij je kindje op een veilige plek laat slapen. Gebruik geen losse dekentjes of knuffeltjes. Leg je kindje altijd op zijn of haar rug en slaap liever niet samen. Wil jij je kindje toch dichtbij in de nacht? Overweeg dan een co-sleeper!

Wil jij je kindje tijdens het slapen extra in de gaten houden? Overweeg dan de Nanit Pro Camera Babyfoon , hierin kan jij jouw kindje altijd en overal vandaan in de gaten houden via een veilige verbinding. En je ontvangt automatisch een melding wanneer je kindje je nodig heeft.

Nanit is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, betrouwbare inhoud voor onze lezers. Onze Parent Confidently-artikelen zijn gemaakt door ervaren bijdragers op het gebied van ouderschap en zijn stevig geworteld in gegevens en onderzoek. Om de juistheid en relevantie van de inhoud te garanderen, ondergaan alle artikelen een rigoureus beoordelingsproces door ons team van opvoedingsexperts. Bovendien wordt onze welzijnsgerelateerde inhoud verder onderzocht door Nanit Lab , onze denktank van wetenschappers, ingenieurs, artsen, academische experts en opinieleiders.

Ons primaire doel is om lezers te voorzien van de meest actuele, betrouwbare en bruikbare informatie over een groot aantal onderwerpen over ouderschap. We streven ernaar onze lezers in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen door uitgebreide en gerespecteerde inzichten te bieden.

Om transparantie en geloofwaardigheid na te streven, bevatten onze artikelen geloofwaardige bronnen van derden, collegiaal getoetste onderzoeken en samenvattingen. Deze bronnen zijn rechtstreeks in de tekst gelinkt of onderaan de artikelen vermeld, zodat lezers gemakkelijk toegang hebben tot het bronmateriaal.

BIJDRAGEN

Natalie Barnett, PhD is VP Clinical Research bij Nanit. Natalie startte samenwerkingen op het gebied van slaaponderzoek bij Nanit en in haar huidige rol houdt Natalie toezicht op de samenwerking met onderzoekers in ziekenhuizen en universiteiten over de hele wereld die de Nanit-camera gebruiken om de slaap bij kinderen beter te begrijpen en leidt ze de interne slaap- en ontwikkelingsonderzoeksprogramma's bij Nanit. Natalie heeft een Ph.D. in genetica van de Universiteit van New England in Australië en een postdoctoraal certificaat in pediatrische slaapwetenschappen van de Universiteit van West-Australië. Natalie was assistent-professor bij de afdeling Neurogenetica van de NYU School of Medicine voordat ze bij Nanit kwam. Natalie is ook de stem van Nanit's wetenschappelijk onderbouwde, gepersonaliseerde slaaptips die gebruikers gedurende de eerste paar jaar van hun baby krijgen.

Kristy Ojala is directeur digitale inhoud van Nanit. Ze besteedt veel te veel tijd aan het kijken naar kaarten en weersvoorspellingen en foto's van Devon Rex-katten en diners zonder kok. Ze is een voormalig slaapkampioen en probeert betrouwbare slaaptips met andere ouders te delen. Ze bidt voor die ene mooie dag waarop geen klein mensje haar wakker maakt terwijl het nog donker is. Haar kinderen raden 3 boeken, ongeveer 600 stuffies, Chopin's 'Nocturnes' en de Nanit Sound + Light ten zeerste aan voor succes bij het slapengaan.

Mackenzie Sangster maakt deel uit van het Brand and Community-team bij Nanit. Ze ondersteunt de ontwikkeling en redactie van inhoud voor Nanit's Parent Confidently-blog en andere marketinginitiatieven. Buiten het werk brengt ze graag tijd door met haar vrienden, kookt, is ze actief en gebruikt ze de Pro + Flex Duo om haar vachtbaby, Poppy, in de gaten te houden!