Babyfoon slaapgegevens, beter slapen, camera babyfoon met app

DE SUPERKRACHT VAN SLAAPDATA

Recent onderzoek heeft bevestigd dat de slaap- en mijlpaalgegevens van Nanit zeer nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Hier lees je hoe het ouders helpt.

Het is het einde van de dag en je hebt net je baby naar bed gebracht. Kijk je gelijk in je Nanit-app voor details? Je bent niet de enige! Is de baby omgerold? Is het koel genoeg in de babykamer? Hoe is de ademhaling van de baby? Vergeet TikTok... Nanit-slaapgegevens zijn de nieuwste must-see voor iedere ouder.

Slaapdata voor ouders

Recent onderzoek heeft nu bevestigd dat de gegevens die we als ouders zo fascinerend vinden, ook uiterst betrouwbaar zijn.

Uit een onderzoek uit oktober 2023 blijkt dat de algoritmes die Nanit gebruikt om slaapgegevens te volgen net zo nauwkeurig zijn als apparaten die vaak gebruikt worden in pediatrisch slaaponderzoek. Vervolgens onderstreepte een ander onderzoek van eerder dit jaar die bevindingen. Dat onderzoek ging nog een stap verder: onderzoekers vroegen aan 1.371 ouders van baby's van 4 tot 17 maanden die de Nanit babyfoon gebruikten, om de slaapmetingen van hun baby's te delen. De slaapgegevens van Nanit kwamen overeen met de slaappatronen van baby's van dezelfde leeftijd uit onderzoek verzameld met officiële klinische apparaten.

Simpel gezegd: De Nanit babyfoon met camera en app - met haar vermogen om details zoals hoofd- en lichaamsposities, ademhaling, het moment waarop een baby in slaap valt en de duur van de slaap te volgen - functioneert even nauwkeurig als tools die specifiek voor wetenschappelijk onderzoek zijn ontworpen.

En in feite toonde de recentere studie aan dat de Nanit-algoritmes zo goed zijn in hun werk dat ze ook gebruikt kunnen worden als een hulpmiddel voor wetenschappelijk onderzoek wanneer persoonlijke deelname moeilijk is of wanneer grote hoeveelheden gegevens nodig zijn.

Wauw!

Waarom zijn slaapgegevens belangrijk?

Waarom is dit belangrijk voor ouders? Wat zijn de voordelen voor ons? Er zijn er verschillende:

  • Je hebt dagelijks toegang tot gegevens van wetenschappelijke kwaliteit. Dit onderzoek draagt bij aan het groeiende bewijs van hoe nauwkeurig Nanit is in het meten van slaap. Dus als je ziet dat je baby langer lijkt te slapen of meer beweegt, weet dan dat je de gegevens kunt vertrouwen. En je kunt deze inzichten met vertrouwen gebruiken in gesprekken met je kinderarts of in veranderingen die je thuis wilt maken, bijvoorbeeld met je bedtijdritueel of het aanpassen van het geluid of de temperatuur in de kamer van je baby.

  • Je kunt je baby beter ondersteunen. Merk je een grote verandering in de slaappatronen van je baby op? Ze kunnen zich klaarmaken om iets nieuws en spannends te doen, zoals proberen te gaan staan! Dit onderzoek onthulde ook dat baby's die eerder dan gemiddeld (voor acht maanden) rechtop gaan staan, 's nachts minder slapen. Dit komt overeen met andere bestaande gegevens die laten zien dat slaapverstoringen vaak optreden wanneer een kind een grote mijlpaal in motorische vaardigheden bereikt (zoals omrollen of gaan staan). Het kennen van details zoals deze - en de mogelijkheid hebben om gemakkelijk veranderingen in het slaapgedrag van je kind op te merken - stelt je in staat hun slaap in het algemeen te ondersteunen. Maar het kan vooral nuttig zijn tijdens die lastige ontwikkelingsperiodes, wanneer een extra dutje of een vroegere bedtijd het verschil kan maken.

  • Meer onderzoek leidt tot meer doorbraken op het gebied van slaap. De brede basis van anonieme informatie die beschikbaar is via Nanit stelt wetenschappers en andere experts in staat om sneller en efficiënter onderzoek te doen. Het resultaat? Snellere doorbraken over kinderen en slaap, die ons allemaal kunnen helpen om een betere nachtrust te krijgen.

De belangrijkste conclusie? Op de lange termijn zijn ouders en gezinnen de echte profiteurs van al deze gegevens, omdat Nanit-experts en andere slaaponderzoekers beter in staat zijn om redenen voor verschillende slaapgedragingen te vinden en gezinnen te helpen om te gaan met de veranderingen die hun baby's doormaken. De slaapinzichten kunnen ook je ook helpen om in te spelen op wat nog komen gaat, doordat je inzicht krijgt in welke mijlpalen er aan zitten te komen. Kennis is macht en in het geval van Nanit is het een superkracht die iedereen helpt om beter te slapen. 

Nanit is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, betrouwbare inhoud voor onze lezers. Onze Parent Confidently-artikelen zijn gemaakt door ervaren bijdragers op het gebied van ouderschap en zijn stevig geworteld in gegevens en onderzoek. Om de juistheid en relevantie van de inhoud te garanderen, ondergaan alle artikelen een rigoureus beoordelingsproces door ons team van opvoedingsexperts. Bovendien wordt onze welzijnsgerelateerde inhoud verder onderzocht door Nanit Lab , onze denktank van wetenschappers, ingenieurs, artsen, academische experts en opinieleiders.

Ons primaire doel is om lezers te voorzien van de meest actuele, betrouwbare en bruikbare informatie over een groot aantal onderwerpen over ouderschap. We streven ernaar onze lezers in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen door uitgebreide en gerespecteerde inzichten te bieden.

Om transparantie en geloofwaardigheid na te streven, bevatten onze artikelen geloofwaardige bronnen van derden, collegiaal getoetste onderzoeken en samenvattingen. Deze bronnen zijn rechtstreeks in de tekst gelinkt of onderaan de artikelen vermeld, zodat lezers gemakkelijk toegang hebben tot het bronmateriaal.

BIJDRAGEN

Natalie Barnett, PhD is VP Clinical Research bij Nanit. Natalie startte samenwerkingen op het gebied van slaaponderzoek bij Nanit en in haar huidige rol houdt Natalie toezicht op de samenwerking met onderzoekers in ziekenhuizen en universiteiten over de hele wereld die de Nanit-camera gebruiken om de slaap bij kinderen beter te begrijpen en leidt ze de interne slaap- en ontwikkelingsonderzoeksprogramma's bij Nanit. Natalie heeft een Ph.D. in genetica van de Universiteit van New England in Australië en een postdoctoraal certificaat in pediatrische slaapwetenschappen van de Universiteit van West-Australië. Natalie was assistent-professor bij de afdeling Neurogenetica van de NYU School of Medicine voordat ze bij Nanit kwam. Natalie is ook de stem van Nanit's wetenschappelijk onderbouwde, gepersonaliseerde slaaptips die gebruikers gedurende de eerste paar jaar van hun baby krijgen.

Kristy Ojala is directeur digitale inhoud van Nanit. Ze besteedt veel te veel tijd aan het kijken naar kaarten en weersvoorspellingen en foto's van Devon Rex-katten en diners zonder kok. Ze is een voormalig slaapkampioen en probeert betrouwbare slaaptips met andere ouders te delen. Ze bidt voor die ene mooie dag waarop geen klein mensje haar wakker maakt terwijl het nog donker is. Haar kinderen raden 3 boeken, ongeveer 600 stuffies, Chopin's 'Nocturnes' en de Nanit Sound + Light ten zeerste aan voor succes bij het slapengaan.

Mackenzie Sangster maakt deel uit van het Brand and Community-team bij Nanit. Ze ondersteunt de ontwikkeling en redactie van inhoud voor Nanit's Parent Confidently-blog en andere marketinginitiatieven. Buiten het werk brengt ze graag tijd door met haar vrienden, kookt, is ze actief en gebruikt ze de Pro + Flex Duo om haar vachtbaby, Poppy, in de gaten te houden!