Ademhaling baby monitoring

Waarom de ademhaling van je baby monitoren?

Je bent overweldigd en dolgelukkig om je baby mee naar huis te nemen vanuit het ziekenhuis, en direct wordt jouw hoofd gevuld met zorgen en gedachten. Van het ontcijferen van de verschillende huiltjes van je baby tot het uitvogelen hoe je moet inbakeren, de lijst kan eindeloos lijken.

Een veelvoorkomende zorg voor veel ouders: ervoor zorgen dat je kindje veilig en rustig slaapt (met nadruk op veilig). Hier komt de babyfoon van Nanit met computervisietechnologie om de hoek!

Wat is het monitoren van de ademhaling?

Een ademhalingsbewegingsmonitor voor baby's doet precies wat de naam al impliceert: het bewaakt en registreert de ademhalingsbewegingspatronen van baby's terwijl ze slapen. Eigenlijk hetzelfde zoals jij doet wanneer je even je hand op je baby legt om te controleren of hij nog ademt. Maar dan zonder het risico dat je je baby wakker maakt!

Of je nu een nieuwe of een ervaren ouder bent, de mogelijkheid om de ademhaling van je baby te checken kan een geruststellend gevoel geven.

71% van de ouders die Nanit gebruiken voelt zich minder angstig

Is een ademhalingsbewegingsmonitor voor je baby veilig? Nanit's innovatieve en comfortabele ademhalingsband is een 100% katoenen bandje met een unieke print. De camera van je babyfoon registreert de bewegingen van het printje waardoor er geen draden, elektronica of sensoren nodig zijn. Daarmee is het dus volledig veilig voor je baby. 

Hoe werkt de ademhalingsmonitoring van Nanit?

Een babyfoon die ademhalingsbewegingen bijhoudt? Zo'n apparaat moet zeker vertrouwen op een vleugje magie? Maar nee, het proces is gebaseerd op betrouwbare wetenschap. Doordat drie cruciale Nanit-onderdelen samenwerken ben jij in staat om de ademhaling van je baby te volgen:

1. De Nanit Breathing Band. Bedrukt met een uniek patroon en gemaakt van 100% zacht katoen, is onze ademhalingsband is heel comfortabel en veilig voor je kindje.
2. Nanit Pro Camera. Terwijl je baby ademt, volgt de Nanit Pro Camera de op en neer gaande bewegingen van het patroon op de ademhalingsband, waardoor het de ademhaling van je baby live registreert.
3. Insights Plan. Door te kiezen voor een van onze Insights abonnementen ontvang je live meldingen op je telefoon over de ademhalingsbewegingen van je baby. Afhankelijk van je Insights-abonnement kun je ook je baby zien groeien in automatisch vastgelegde time-lapse video's, hun slaappatroon 30 dagen terug kijken, en nog veel meer.

Voordelen van het bijhouden van de ademhaling

Waarom willen zoveel ouders niet meer zonder ademhalingsmonitoring wanneer ze het eenmaal hebben geprobeerd? Een goede vraag! Naast dat het je vooral geruststelt dat het goed gaat met je kindje, krijg je ook:

  1. Een melding wanneer er geen ademhalingsbeweging wordt gedetecteerd. Ademhalingsbewakingshulpmiddelen waarschuwen je wanneer er geen ademhalingsbeweging meer wordt gedetecteerd. Dit activeert een alarm op de camera én op je telefoon, dus zelfs als je diep slaapt, in een andere kamer bent of de batterij van je telefoon leeg is, ontvang je een waarschuwing. Zo kun je meteen bij je kleintje gaan kijken.
  2. Live updates en analyses op je telefoon. Op de hoogte blijven van de ademhalingsbeweging van je kleintje is super eenvoudig met behulp van de Nanit-app. Vanaf je telefoon kun je hun ademhalingen per minuut zien, meldingen ontvangen wanneer ze je nodig hebben, en hun dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse slaapgemiddelden analyseren.
  3. De mogelijkheid om op afstand de ademhaling van je baby te checken. Hebben we al gezegd dat je met de app bijna overal kunt zijn terwijl je over je baby waakt? Van tijdens het opvouwen van de was op de bank tot tijdens het sproeien van je tuin, zelfs op afstand kun jij zien dat het goed gaat. En dat zonder het risico dat je je kleintje wakker maakt!
  4. Bewaak slaap op een comfortabele en veilige manier. Onze ademhalingsband is niet-invasief, waardoor je de ademhalingsbeweging van je kleintje volgen zonder het gebruik van vervelende sensoren, snoeren of elektronica.

Over de Breathing Band

Onze eenvoudig te gebruiken babyfoon ademhalingsband past comfortabel over de meeste pyjama's en slaapzakken en zijn geschikt voor baby's tot 24 maanden oud. Hoe gebruik je de Nanit Breathing Band? Leg je baby met de rug op de open band, vervolgens sluit je de band voorzichtig onder de armen van de baby en over hun borst met klittenband. Het op maat ontworpen patroon van de band werkt naadloos samen met de Pro Camera en bewaakt effectief de ademhalingsbeweging van je baby in de meeste slaaphoudingen.

Nanit is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, betrouwbare inhoud voor onze lezers. Onze Parent Confidently-artikelen zijn gemaakt door ervaren bijdragers op het gebied van ouderschap en zijn stevig geworteld in gegevens en onderzoek. Om de juistheid en relevantie van de inhoud te garanderen, ondergaan alle artikelen een rigoureus beoordelingsproces door ons team van opvoedingsexperts. Bovendien wordt onze welzijnsgerelateerde inhoud verder onderzocht door Nanit Lab , onze denktank van wetenschappers, ingenieurs, artsen, academische experts en opinieleiders.

Ons primaire doel is om lezers te voorzien van de meest actuele, betrouwbare en bruikbare informatie over een groot aantal onderwerpen over ouderschap. We streven ernaar onze lezers in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen door uitgebreide en gerespecteerde inzichten te bieden.

Om transparantie en geloofwaardigheid na te streven, bevatten onze artikelen geloofwaardige bronnen van derden, collegiaal getoetste onderzoeken en samenvattingen. Deze bronnen zijn rechtstreeks in de tekst gelinkt of onderaan de artikelen vermeld, zodat lezers gemakkelijk toegang hebben tot het bronmateriaal.

BIJDRAGEN

Natalie Barnett, PhD is VP Clinical Research bij Nanit. Natalie startte samenwerkingen op het gebied van slaaponderzoek bij Nanit en in haar huidige rol houdt Natalie toezicht op de samenwerking met onderzoekers in ziekenhuizen en universiteiten over de hele wereld die de Nanit-camera gebruiken om de slaap bij kinderen beter te begrijpen en leidt ze de interne slaap- en ontwikkelingsonderzoeksprogramma's bij Nanit. Natalie heeft een Ph.D. in genetica van de Universiteit van New England in Australië en een postdoctoraal certificaat in pediatrische slaapwetenschappen van de Universiteit van West-Australië. Natalie was assistent-professor bij de afdeling Neurogenetica van de NYU School of Medicine voordat ze bij Nanit kwam. Natalie is ook de stem van Nanit's wetenschappelijk onderbouwde, gepersonaliseerde slaaptips die gebruikers gedurende de eerste paar jaar van hun baby krijgen.

Kristy Ojala is directeur digitale inhoud van Nanit. Ze besteedt veel te veel tijd aan het kijken naar kaarten en weersvoorspellingen en foto's van Devon Rex-katten en diners zonder kok. Ze is een voormalig slaapkampioen en probeert betrouwbare slaaptips met andere ouders te delen. Ze bidt voor die ene mooie dag waarop geen klein mensje haar wakker maakt terwijl het nog donker is. Haar kinderen raden 3 boeken, ongeveer 600 stuffies, Chopin's 'Nocturnes' en de Nanit Sound + Light ten zeerste aan voor succes bij het slapengaan.

Mackenzie Sangster maakt deel uit van het Brand and Community-team bij Nanit. Ze ondersteunt de ontwikkeling en redactie van inhoud voor Nanit's Parent Confidently-blog en andere marketinginitiatieven. Buiten het werk brengt ze graag tijd door met haar vrienden, kookt, is ze actief en gebruikt ze de Pro + Flex Duo om haar vachtbaby, Poppy, in de gaten te houden!